O stațiune ce poartă numele unei regine

moneda bulgariei

Sunteți în căutarea unei destinații de vacanță într-un cadru natural pitoresc, cu plaje neatinse dar și efervescența specifică unui litoral? Atunci trebuie doar să citiți în continuare acest articol pentru a descoperi tocmai o astfel de locație. Vă dăm un singur indiciu: în această locație veți avea nevoie de moneda Bulgariei

Este vorba despre cocheta stațiune, Albena, aflată la doar 12 kilometri de Balcic și 30 de Varna. Orașul poartă numele unei regine bulgare, Albena, renumită pentru frumusețea și grația ei.Una dintre principalele atracții din Albena este întinderea sa lungă de plaje cu nisip, care sunt considerate unele dintre cele mai bune de pe coasta Mării Negre. Plajele sunt înconjurate de o frumoasă rezervație naturală de pădure, care oferă un cadru liniștit și senin pentru vizitatori. Plajele oferă o gamă largă de activități de sporturi nautice, inclusiv parasailing, windsurfing și jet ski.

Albena găzduiește, de asemenea, mai multe stațiuni și hoteluri de lux, care oferă cazare de lux și o gamă largă de facilități, inclusiv facilități spa, centre de fitness și restaurante. Multe dintre aceste stațiuni oferă pachete all-inclusive, care oferă oaspeților mese, băuturi și activități pe tot parcursul șederii. Trebuie doar să aveți în vedere că aici veți plăti cu moneda Bulgariei, leva.
Entuziaștii istoriei pot explora în apropier de Albena chiar rămășițele unei cetăți romane sau cele ale unui mormânt tracic. Pe lângă frumusețea naturală și atracțiile culturale, Albena are și o viață de noapte vibrantă, ce răzbate dintr-o sumedenie de baruri, cluburi și restaurante dintre cele mai diverse. Acestea acceptă plăți în moneda Bulgariei, leva. Totodată, orașul găzduiește mai multe festivaluri pe tot parcursul anului, inclusiv un carnaval de vară și un festival al vinului, care prezintă bucătăria și cultura locală.

Așadar de ce ați mai sta pe gânduri. Încheiați o asigurare de călătorie, schimbați bugetul din RON în leva, moneda Bulgariei, și porniți la drum spre plajele strălucitoare ale litoralului bulgăresc